Surya Radio

Home > Bollywood > Over Bollywood
==============
Over Bollywood
Bollywood links
 
 
 
 
 
==============
Bekijk gastenboek
Teken gastenboek
Vertel een vriend
Daily cartoon
Mailinglist
E-cards
Forum

Bollywood

DevdasBollywood is de verzamelnaam voor de Indiase film- en showbizz die zich voornamelijk concentreerd in Bombay, het Hollywood van India. De Indiase acteurs- en actrices zijn dan ook absolute sterren. Tegenwoordig heet Bombay welliswaar Mumbai, maar toch is Bollywood nog altijd en begrip overal in de wereld.
Film en muziek zijn in India onlosmakelijk aan elkaar verbonden zodat de genre filmmuziek filmmuziek ook meteen de grootste en meest populaire muzieksoort is.

Bollywood-sites gaan daarom vaak ook over zowel de muziek als de film zelf. Omdat de muziek altijd uitkomt lang voor de release van de film, fungeert de filmmuziek als een soort uithangbord, een advertentie voor de film, waarmee nog niet gezegd is dat geslaagde filmmuziek ook automatisch een goede film garandeerd. In feite zijn de indiase films eenvoudige verhalen, geilustreerd met muziek, zang en vaak ook dans. Bij vele films krijgen de muzikale stukjes van de regiseur een zodanige belangrijke aandacht dat deze eigenlijk niet minder dan videoclips lijken.

Zie onze Bollywood-links voor een overzicht van homepages en websites over Indiase film en filmmuziek. Mujhse Dosti Karoge

Bollywood is de verzamelnaam voor de Indiase film- en showbizz die zich voornamelijk concentreerd in Bombay, het Hollywood van India. Het allergrootste deel van de Indiase popmuziek bestaat uit filmmuziek, dat wil zeggen liederen speciaal gecomponeerd voor een film.

Film en muziek zijn in India onlosmakelijk aan elkaar verbonden zodat de genre filmmuziek ook meteen de grootste en meest populaire muzieksoort is.


Copyright 2003 Suryamedia. All rights reserved